Hlavní stránka

Ze života sboru

Email Tisk PDF

Milé sestry, milí bratři,

 

zdravíme Vás v tomto adventním čase, myslíme na Vás všechny a přejeme pokojné prožití Vánoc.

Chceme Vás informovat, jak žijeme v zábřežském sboru ČCE a našich kazatelských stanicích.

Již skoro dva roky je sbor bez faráře, ale letos se nám podařilo oslovit br. Vlastislava Stejskala, který končí svo činnost ve sboru naší církve ve Šternberku a nastoupí 1.8.2013 s rodinou do Zábřehu. Moc se z toho radujeme, protože potřebujeme vedení nejen praktických a ogranizačních činnostech, ale především duchovní vedení. Samozřejmě budeme do jeho nástupu chod sboru zajišťovat, spolu se setrou farářkou Ducho ze Šumperka, která sbor administruje.

Připravujeme a již začínáme velkou akci - dobudování nového bytu v půdním prostoru sborového domu. Chceme pro další generace dům zmodernizovat a vytvořit další prostory ke sborovým aktivitám. Bude to nákladná akce. Žádáme Jeronýmovu jednotu naší církve o dar a vypsali jsme také sborovou sbírku, ke které se můžete připojit i vy. Myslete na to, že sborový dům je nás všech a věcí nás všech je myslet na budoucnost sboru.

Ve sboru se konají pravidelná shromáždění každou neděli v 10 hodin. Teké ve Svébohově každou neděli a v Sudkově jedenkrát za čtrnáct dní. V Zábřehu se schází děti s maminkami v nedělní škole.

Ve čtvrtek se koná v 16:30 bibilická hodina za vedení s. farářky Hany Ducho ze Šumperka.

Přesto, že nás ubývá, snažíme se tvořit společenství Božího lidu. Věříme, že je Pán Bůh s námi a naší práci žehná. Záleží nám na sboru i na každém z Vás. Rádi Vás uvidíme při nedělních shromážděních a v adventu i při pobožnostech.

Udělejte si čas a přijďte mezi nás.

 

Kontakt

Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Zábřehu
U Vodárny 545/2
789 01  Zábřeh

E-mail: zabreh(a)evangnet.cz

IČO: 449 40 068
Číslo účtu: 2102308187/2010

více ...

O www

V záhlaví stránky jsou použity elektronické obdoby grafických koncovek z Evangelického zpěvníku vydaného Synodní radou ČCE, Baden, 1979. Autorem původních předloh je Jaroslav Šváb.

Copyright © 2013 FS ČCE Zábřeh | webmaster: Mgr. Filip Matějka