Hlavní stránka Přenosy bohoslužeb Přednáška prof. Jana Hábla: "Na charakteru záleží"

Přednáška prof. Jana Hábla: "Na charakteru záleží"

Email Tisk PDF

Česká křesťanská akademie, místní skupina Zábřeh, zve všechny zájemce na přednášku prof. Jana Hábla nazvanou „Na charakteru záleží“. Uskuteční se v úterý 19. března 2024 od 17.00 ve farním sboru ČCE v Zábřehu (U Vodárny 2).

Dá se dobru naučit? Je charakter formovatelný? Podle Komenského je lidskost a dobrý charakter to nejdůležitější, čeho má pedagogika dosáhnout. Škola má být dílnou lidskosti, nikoli mučírnou ducha. Skutečně vzdělaný člověk je ten, kdo ví, co je dobré, chce dobré a dělá dobré, a to i když se nikdo nedívá.

Stále málo známé a uplatňované myšlenky Jan Amose Komenského je užitečné alespoň jednou v roce zviditelňovat, a to nejen mezi pedagogy. Vždyť do výchovy zasahují rodiče, rodina i veřejné prostředí. Z tohoto pohledu je Den učitelů, při kterém 28. března uplyne 432 let od narození Komenského, tak trochu svátkem všech, kdo se na formování charakteru dětí i celé společnosti podílejí.

Zveme proto nejen pedagogy na přednášku prof. PhDr. Jana Hábla, Ph.D. Jeho celoživotním a zároveň profesním tématem je právě Komenského dílo ve všech jeho rozměrech, což uplatňuje při vzdělávání budoucích pedagogů na Univerzitě Hradec Králové.

Přímý přenos na YouTube: https://youtube.com/live/wjSKmmUcEds?feature=share

 

Kontakt

Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Zábřehu
U Vodárny 545/2
789 01  Zábřeh

E-mail: zabreh(a)evangnet.cz

IČO: 449 40 068
Číslo účtu: 2102308187/2010

více ...

O www

V záhlaví stránky jsou použity elektronické obdoby grafických koncovek z Evangelického zpěvníku vydaného Synodní radou ČCE, Baden, 1979. Autorem původních předloh je Jaroslav Šváb.

Copyright © 2013 FS ČCE Zábřeh | webmaster: Mgr. Filip Matějka