Hlavní stránka
Články, poznámky a jiné texty


Email Tisk PDF

adventni_venecTomu, kdo pro žal hlavu věší,
na nebi hvězda září,
zahání tmu a smutné těší,
osuší slzy z tváří.

Sníh na dlani tě bud hřát
a mráz - ten nespálí tě,
vlk s beránkem si bude hrát
a králem bude Dítě.

Miloš Rejchrt, Hvězda

Aktualizováno Neděle, 09 Prosinec 2012 10:32
 

Chcete už dnes do nebe?

Email Tisk PDF

Byl jednou jeden zbožný můž, který chtěl vejít do nebe už v tomto životě. Proto se neustále namáhal a činil skutky plné zbožnosti a sebezapírání. Tak stoupal na žebříčku dokonalosti stále výš a výš, až se jednou jeho hlava ocitla v nebi. Ale byl velmi zklamaný: nebe bylo temné, prádné a studené. Neboť Bůh ležel dole v jesličkách.

Martin Luther

Aktualizováno Pondělí, 03 Prosinec 2012 07:24
 

Modlitba

Email Tisk PDF

Pane Bože, prosíme, utiš naše roztěkané myšlenky, upokoj naše rozechvělá a nepokojná srdce, zastav nás v našem rozlítaném životě. Soustřeď nás na Advent a na Vánoce, na Tvůj příchod, na setkání s Tebou. Prosíme, dej nám poznat, že jsme pro Tebe důležití. A pomáhej nám žít a mít svůj život rádi. Amen

 

Světlo v temnotách

Email Tisk PDF

"Lid, který chodí v temnotách, uvidí velké světlo; nad těmi, kdo sídlí v zemi šeré smrti, zazáří světlo. " Izajáš 9,1

 

Milý přátelé,

proork Izajáš mluví o záři velkého světla. Spatří je lid chodící v temnotách. Platí to i pro nás a naše temnoty. Kolikrát toužím po pořádné záři světla.  Aby už konečně bylo líp. Mně osobně, lidem, kteří trpí, naší zemi, která divně potemněla, celému světu.

Světla ale staří málo! Všimli jste si toho někdy? - Jste na chatě někde u lesa, zrovna vypadne proud, nastane tma.  Taková ta, které říkáme "tma tmoucí".  Nevidíte na krok. Začínáte se trochu bát. Pak ale stačí jedna sirka, malý plamínek,  který tu tmu dokáže projasnit. Tma ustupuje, není tak děsivá. A vy se pomalu rozkoukáváte. Malý plamínek je pro Vás v tu chvíli vlastně obrovský. Projasní a prozáří tmu.

Celý článek...
 

Hledání nového faráře

Email Tisk PDF

Sestry a bratři, milí přátelé našeho sboru,


v období po vánočních svátcích se toho příliš nezměnilo. Sbor stále nenašel nového faráře.
V poslední době jsme nabídli místo u nás v Zábřehu těm, kteří dokončili studium bohoslovecké fakulty a tento rok absolvují vikariát. Pouze jeden z nich, bratr vikář Marek Feigl, zareagoval kladně. Přijal pozvání a přijede do našeho sboru kázat, představit se a seznámit se S naším sborem. Těšíme se na něj v neděli 1. dubna.

 

Aktualizováno Pondělí, 26 Březen 2012 07:51 Celý článek...
 


Strana 2 z 4

Kontakt

Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Zábřehu
U Vodárny 545/2
789 01  Zábřeh

E-mail: zabreh(a)evangnet.cz

IČO: 449 40 068
Číslo účtu: 2102308187/2010

více ...

O www

V záhlaví stránky jsou použity elektronické obdoby grafických koncovek z Evangelického zpěvníku vydaného Synodní radou ČCE, Baden, 1979. Autorem původních předloh je Jaroslav Šváb.

Copyright © 2013 FS ČCE Zábřeh | webmaster: Mgr. Filip Matějka