Hlavní stránka
Články, poznámky a jiné texty


Modlitba

Email Tisk PDF

Modlitba
Pane Bože, připomínáme si Kristovo utrpení a smrt na kříži. Rozeznívají se I naše vlastní bolesti, trápení, starosti. Předkládáme ti je v důvěře, že ti nejsou vzdálené, ale znáš je. Na vlastní kůži jsi poznal lidskou bídu, bolest. Chceš být v tom všem s námi. Prosíme, dávej nám poznat, že nejsme sami.
Nechceme si Kristovu smrt jenom připomínat. Chceme z ní také čerpat, nechat se obdarovat, přijmout to, co pro nás Kristus vykonal. Prosíme, ať v Kristově smrti rozpoznáme znamení tvé lásky. Prosíme, buď s námi, potěšuj, vlévej naději. Amen


Milí přátelé,
přeji Vám, aby bláznovská zvěst o kříži chytila za srdce I Vás, aby vnesla
do Vašeho života smíření, pokoj a radost, aby probudila důvěru v Pána Boha a lásku k sobě sama I k druhým lidem. Požehnané velikonoce

Aktualizováno Úterý, 27 Březen 2012 17:16
 

Bláznovství kříže

Email Tisk PDF

"Slovo o kříži je bláznovstvím těm, kdo jsou na cestě k záhubě; nám, kteří jdeme ke spáse, je mocí Boží...Protože svět svou moudrostí nepoznal Boha v jeho moudrém díle, zalíbilo se Bohu spasit ty, kdo věří, bláznovskou zvěstí...Neboť bláznovství Boží je moudřejší než lidé a slabost Boží je silnější než lidé."

1 Korintským 1, 18.21.25

 

Čtu si evangelium podle Marka a soustředím se na proces Kristova odsouzení a smrti. To první, co při četbě a rozjímání pociťuji, Je velké rozhořčení. Proč musí tak strašně skončit člověk, který nic zlého neudělal? Vždyť ukazoval smysl lidského života. Místo zkostnatělého prázdného náboženstvĺ vybízel lidi k čistotě srdce a milosrdenství. Nemoralizoval ty, kteří v životě selhali, ale přljĺmal je a nabízel novou cestu. Učil, jak mít rád sebe sama, druhé lidi, své nepřátele. Učil, že mezilidské vztahy mohou fungovat jedině, když si budeme vzájemně odpouštět. Uzdravoval tělo I duši. Láskou. — Hluboce protestuji, že tenhle člověk tak potupně umírá. Jakoby to všechno ztroskotalo.

 

Aktualizováno Pondělí, 26 Březen 2012 07:46 Celý článek...
 

Požehnání pro čas adventu, vánoc a nového roku

Email Tisk PDF

Ať vás Boží láska naplní radostí a pokojem,
vždyť žijeme své dny i noci v jeho zaslíbení.

Ať vám Boží pravda dává sílu k životu:
vždyť jsme poválání, abyhom byli jeho svědky.

Ať vás Boží naděje utvrzuje v jistotě:
vždyť nás Bůh provází, abchom se nemuseli bát lidské zloby, ďábelských nástrah, ani smrti.

Pán s Vámi.

 

Vánoční modlitba

Email Tisk PDF

Pane Bože, z Tebe pramení radost a pokoj. Kéž bychom se Tvé radosti uměli vystavit. Děkujeme ti, že se smíme těšit na Vánoce a že je smíme radostně slavit. Děkujeme za naše rodiny a přátele, kteří jsou o svátcích s námi. Děkujeme za společenství víry, které je také naší rodinou. A děkujeme za lidi vzdálené, se kterými jsme spojeni v myšlenkách a modlitbách.

Prosíme, pomoz nám nezapomínat na ty, kterým je právě o Vánocích nejvíc smutno, kteří nikoho nemají, trpí úzkostmi a strachem ze života. Ukazuj nám, jak jim my sami můžeme nabídnout svou blízkost. Amen.

 

Ze života sboru

Email Tisk PDF

Milí bratři a sestry,

náš sbor je od února tohoto roku neobsazený a staršovstvu se dosud přes úsilí a snahu zatím nepodařilo tento stav změnit. Přesto se ve sboru konají pravidelné nedělní bohoslužby v 10 hodin, při kterých slouží pozvaní kazatelé našeho seniorátu i vzdálenější, pravidelně naše administrátorka Hana Chroustová, farářka sboru v Šumperku a předčitatelé starší.

 

Aktualizováno Středa, 07 Prosinec 2011 18:31 Celý článek...
 


Strana 3 z 4

Kontakt

Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Zábřehu
U Vodárny 545/2
789 01  Zábřeh

E-mail: zabreh(a)evangnet.cz

IČO: 449 40 068
Číslo účtu: 2102308187/2010

více ...

O www

V záhlaví stránky jsou použity elektronické obdoby grafických koncovek z Evangelického zpěvníku vydaného Synodní radou ČCE, Baden, 1979. Autorem původních předloh je Jaroslav Šváb.

Copyright © 2013 FS ČCE Zábřeh | webmaster: Mgr. Filip Matějka