Od listopadu 1936 - 1937

Email Tisk PDF

Léta Páně 1936

Jubilejní slavnost Jiřího Strejce.

 

            Náš sbor dne 29.listopadu 1936 vzpomínal 400. výročí od narození slavného rodáka zdejšího města, překladatele Knihy Žalmů, Jiřího Strejce. Městská rada převzala protektorát a slavnostním řečníkem byl br.prof. Dr. F. Hrejsa z Prahy. Slavnost byla velmi krásně navštívena a zdejší obecenstvo jí věnovalo plnou pozornost.

            Jak bohatá a krásná jest minulost naší církve v těchto místech a ta nás zavazuje vždy k větší a větší práci a rozběhu a úsilí o krásnou církev. Vzpomínáme vůdců svých s plným vědomím odpovědnosti na předanou roli, vešli jsme do jejich práce. „O Ty, kterýž Jsi nás povolal, posvěť a zmocni nás“.

 

L. P.  1937     

Konfirmace

 

 

Dne 20.června v naší modlitebně bylo bratrem vikářem Šedým konfirmováno 15 dětí a to ze Zábřehu, Sudkova, Svébohova.

S obavou se díváme za nimi a prosíme Pána našeho, aby On sám je přitrhl k Sobě.

 

L. P.  1937 

Přehled života sboru

 

            Na modlitbách jsme započali a na modlitbách společných jsme končili. Největší zájem byl věnován kazatelské stanici v Sudkově, kde se stavěl chrám Páně. Všechny podrobnosti o stavbě i posvěcení jsou popsány v pamětní knize v Sudkově.

            Život sborový neměl žádné zvláštní změny. Konala se práce v Nedělní škole za účasti 35 dětí. Sdružení mládeže se scházelo také pravidelně v úterý, vždy večer za účasti 20 mladých bratří a sester. Bohoslužby konal vždy kazatel Košťál a jednou měsíčně bratr vikář Šedý. Naším hostem na kazatelně byl bratr Vladimír Čapek, farář a sekretář mládeže z Prahy. Br.diakon Jaroslav Matějka.

            Potěšitelným jevem bylo několik schůzek s hlubokým biblickým programem a vroucími modlitbami na rozvlažení od tváři Páně.       

            Velikonoce jsme měli velmi požehnané, značně k tomu přispělo rozdávání pozvánek po celém městě, které ochotně konali členové sboru. V ty dny slyšeli mnozí Slovo Boží.

 

Aktualizováno Sobota, 09 Březen 2013 18:10  

Kontakt

Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Zábřehu
U Vodárny 545/2
789 01  Zábřeh

E-mail: zabreh(a)evangnet.cz

IČO: 449 40 068
Číslo účtu: 2102308187/2010

více ...

O www

V záhlaví stránky jsou použity elektronické obdoby grafických koncovek z Evangelického zpěvníku vydaného Synodní radou ČCE, Baden, 1979. Autorem původních předloh je Jaroslav Šváb.

Copyright © 2013 FS ČCE Zábřeh | webmaster: Mgr. Filip Matějka